Ρωσία: Η Χίλαρι ακατάλληλη δια ανηλίκους

Διαβάστε επίσης

Σταχυολογεί ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το βίντεο με το οποίο η Χίλαρι Κλίντον, ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για δεύτερη φορά για την προεδρία των ΗΠΑ κρίθηκε στη Ρωσία ακατάλληλο για νέους κάτω των 18 ετών.

Αν και πρόκειται για ένα σύντομο βίντεο, αφιερωμένο στη ζωή των καθημερινών Αμερικανών, μία φευγαλέα σκηνή, στην οποία δύο άνδρες πιάνονται χέρι – χέρι και μιλούν για γάμο, ήταν αρκετή για να τοποθετηθεί η σχετική ένδειξη – “ακατάλληλο για νέους κάτω των 18 ετών” – στο ρωσικό κανάλι Dozhd TV.

Φυσικά η παρουσία του νεαρού ζευγαριού στο βίντεο δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για σύμβολο μίας εκ των πληθυσμιακών ομάδων απέναντι στις οποίες η Χίλαρι δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί. Πέρα από το ομόφυλο ζευγάρι το οποίο μιλά για τον επερχόμενο γάμο του, στο βίντεο της Χίλαρι παρουσιάζονται ακόμη δύο αδέλφια από την Ισπανία, μία νεαρή Ασιάτισσα, μία συνταξιούχος, μητέρες που θέλουν να εργαστούν και ένα ζευγάρι νέων Αφροαμερικανών που περιμένουν παιδί.

Στη Ρωσία όμως ο νόμος απαγορεύει “την προπαγάνδα υπέρ των μη φυσιολογικών σεξουαλικών σχέσεων σε ανηλίκους” και προβλέπει αυστηρές ποινές για τα μέσα ενημέρωσης που δεν συμμορφώνονται –”μαύρο” έως και 90 ημέρες σε όσους σταθμούς προβάλουν τέτοιου είδους εικόνες. Έτσι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο πήρε τα μέτρα του χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση από κάποιον κρατικό φορέα.

Με πληροφορίες από ABC.com και news247.gr

Παλαιότερα άρθρα: