Σακελλαρίδης VS Σαμαρά. Επίθεση μετά τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σφοδρή επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά προχθές στο MEGA.

“Χωρίς ίχνος ουσιαστικής αυτοκριτικής, θεώρησε ότι το μόνο ολίσθημά του ήταν το «επικοινωνιακό βατερλώ» του ΕΝΦΙΑ και της υπερφορολόγησης. Λες και οι πολίτες, με καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση, θα έβρισκαν περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους.” Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, ο οποίος προσπάθησε να καταδείξει την αντίφαση στην οποία υποπίπτει η αξιωματική αντιπολίτευση δια στόματος του πρώην πρωθυπουργού ότι «Ενώ επαίρεται ότι έβγαζε  τη χώρα από Μνημόνιο, παραδέχεται ότι αδυνατούσε να κλείσει την αξιολόγηση, μη δεχόμενος τις απαιτήσεις της Τρόϊκα!»

Ουσιαστικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων να έχει εξελιχθεί πραγματικά σκληρή, η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με εξαγγελίες της τις οποίες δυσκολεύεται να υλοποιήσει. Αντιμέτωπη με την πραγματικότητα όμως έρχεται και η αντιπολίτευση που θεωρούσε ότι είναι ο Τσίπρας που κρατάει την Ελλάδα στο μνημόνιο. Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε τα δικά του ερωτήματα στον Αντώνη Σαμαρά:

Να αποδεχθεί η κυβέρνηση μείωση συντάξεων; Να αποδεχθεί η κυβέρνηση απελευθέρωση απολύσεων; Ποια είναι η γνώμη του για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού; Ποια είναι η άποψή του για την ζούγκλα της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα; Πιστεύει ότι πρέπει να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, αλλά και στα νησιά;  Να συνεχιστεί το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων με χαριστικούς όρους, όπως γινόταν επί των ημερών του;

Τα ερωτήματα αυτά καταδεικνύουν ότι το δίλλημα μνημόνιο – αντιμνημόνιο έχει πλέον τελειώσει. Το πραγματικό παρόν δίλλημα είναι περαιτέρω διάλυση της κοινωνίας και ξεπούλημα της χώρας ή ως εδώ και μη παρέκει;

Παλαιότερα άρθρα: