Σάλος με τη δήλωση Κατσίκη περί ανταλλαγής των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους

Διαβάστε επίσης

Αναφορά στις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη κάνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Hurriyet.

Το άρθρο έχει τον τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς» και περιλαμβάνει τις δηλώσεις του Ελληνα βουλευτή αλλά και την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κατσίκη να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων που βρίσκονται στη φυλακή στην Αδριανούπολη.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι είναι η πρώτη φορά που αυτό συζητείται ανοιχτά.

«Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε ότι ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από την Βάρνα έστειλε το μήνυμα για ανταλλαγή. Εάν οι ηγέτες των δύο χωρών παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη στις χώρες τους, κατά την άποψη του μπορεί να διευθετηθεί το θέμα», γράφει το δημοσίευμα, ενώ σημειώνεται ότι ο βουλευτής είπε ότι είναι δική του άποψη και δεν δεσμεύει το κόμμα του.

Στη συνέχεια η Hurriyet αναμεταδίδει και τις νεότερες δηλώσεις Κατσίκη στις οποίες κάνει λόγο για «υποθετικό σενάριο».

Οι επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ

 Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κώστας Κατσίκης είπε: «Από την άλλη, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δύο χώρες τη Δικαιοσύνη και να βρούμε και οι δύο χώρες μια συμφωνία ανταλλαγής». Για να προσθέσει λίγο μετά ότι ο ίδιος πιστεύει πως θα μπορούσε να τελειώσει εκεί το θέμα αν -«υποθετικά μιλώντας», όπως διευκρίνισε- αποφάσιζαν οι ηγεσίες των δύο χωρών να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη. «Θεωρώ ότι θα μπορούσε να αποτελέσει λύση η παράκαμψη της ελληνικής Δικαιοσύνης. Με όλο τον σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη και στο ότι θα πρέπει να εκτελούνται οι αποφάσεις της», συνέχισε. 

Νέα δήλωση: Δεν πρότεινα ανταλλαγή

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης υποστήριξε σε γραπτή δήλωση του: «Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» υποστηρίζει.

Παλαιότερα άρθρα: