Σάλος με τη live μετάδοση της ευθανασίας ενός 57χρονου στη Βρετανία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Σοκαρισμένη είναι η βρετανική κοινωνία ύστερα από την προβολή ενός ντοκιμαντέρ του BBC, στο οποίο παρουσιάστηκε σε live μετάδοση η ευθανασία ενός 57χρονου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν οι τηλεθεατές την διαδικασία η οποία έγινε μπροστά στις κάμερες, σε κλινική της Ελβετίας.

Ο 57χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του όταν έμαθε ότι πάσχει από ασθένεια που θα τον άφηνε παράλυτο. Έτσι πήρε την απόφαση δώσει τέλος στη ζωή του.

H σύζυγός του, αν και διαφωνούσε με την απόφαση του, την σεβάστηκε και έμεινε κοντά του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μετά την προβολή, μάλιστα δήλωσε πώς πρόκειται: «ένα όμορφο ντοκιμαντέρ»

Η ιστορία του αποτέλεσε το θέμα της αμφιλεγόμενης εκπομπής του BBC “How to Die” (Πώς να πεθάνετε) και οι σκηνές που προβλήθηκαν ήταν σκληρές.

Χαρακτηριστική δε, είναι η σκηνή στην οποία ο 57χρονος απεικονίζεται χαμογελαστός, αφού έχει πάρει την δόση του φαρμάκου, δηλαδή λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η συγκεκριμένη σκηνή χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η πιο στενάχωρη σκηνή» που έχουν δει ποτέ. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως το τελευταίο λεπτό της ζωής του αποφασίστηκε τελικά να κοπεί και να μην παίξει στην εκπομπή.

euthanasia2

euthanasia3

Παλαιότερα άρθρα: