Σάλος στη Βρετανία με δήλωση Τζόνσον: «Όχι άλλα lockdown~Αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες»

Διαβάστε επίσης

Μετά την κατηγορηματική διάψευση της Ντάουνινγκ Στριτ για την επίμαχη δήλωση του Μπόρις Τζόνσον ότι προτιμά «τους χιλιάδες θανάτους από το να κάνει κι άλλο lockdown», τον περσινό Οκτώβριο, ήρθε και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός να τοποθετηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Τζόνσον απάντησε με ένα «όχι» όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τυος φερόμενους ισχυρισμούς του, όταν συμφώνησε για την επιβολή του δεύτερου σκληρού lockdown στη χώρα, ώστε να ελεγχθεί η πανδημία.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του τέθηκε, στη διάρκεια επίσκεψης στην Ουαλία, για το αν είχε κάνει ποτέ ένα τέτοιο σχόλιο, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όχι».

Και πρόσθεσε, εμφανώς αναστατωμένος: «Το σημαντικό πράγμα που θέλουν οι πολίτες να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να βεβαιωθούμε ότι τα lockdown λειτουργούν. Και το κάνουν. Και πραγματικά αποτίω φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτής της χώρας που έχουν ενωθεί και, σε συνεργασία με το πρόγραμμα εμβολιασμού, έχουμε θέσει την ασθένεια υπό έλεγχο».

Η εμπρηστική δήλωση

«Όχι άλλα lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!». Αυτή είναι η εμπρηστική δήλωση, που φέρεται να έκανε ο Μπόρις Τζόνσον αφότου είχε επιβληθεί στη χώρα ένα δεύτερο lockdown, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής εφημερίδας «DailyMail», την ώρα που μαίνεται ο λεκτικός πόλεμος μεταξύ του Βρετανού πρωθυπουργού με το άλλοτε δεξί του χέρι, Ντομινίκ Κάμινγκς.

Η καυστική δήλωση φέρεται να ακούστηκε από τα «χείλη» του Μπόρις Τζόνσον όταν είχε τεθεί θέμα επιβολής ενός τρίτου lockdown με τον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ να τον προειδοποιεί ότι οι στρατιώτες ότι έπρεπε να φυλάσσουν τα νοσοκομεία της χώρας που ήταν γεμάτα από θύματα του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός προέβη σε αυτό το σχόλιο κι ότι «είναι ένα ακόμα ψέμα».

Η απογοήτευση του Τζόνσον για ένα τρίτο lockdown ήταν έκδηλη, όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Πηγή προσκείμενη στον υπουργό Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, κατηγορεί τον Τζόνσον ότι είπε: «Όχι άλλα γαμ… lockdown. Ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες!».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι φέρονται να θεωρούν ότι πίσω από την εκρηκτική καταγγελία βρίσκεται ο πρώην σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από διαρροές που έχουν φέρει σε δεινή θέση τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση αποδίδει τις διαρροές στον Ντόμινικ Κάμινγκς ως πράξη εκδίκησης μετά από την αποπομπή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Παλαιότερα άρθρα: