Σ’ αρέσει η μπύρα; Αρέσεις στα κουνούπια!

Διαβάστε επίσης

Οι χρωματικές προτιμήσεις, η ομάδα αίματος Ο αλλά και οι αθλητές ήταν μέχρι τώρα λίγο πολύ γνωστοί πόλοι έλξης για τα κουνούπια! Πρόσφατε ςόμως έρευνες έδειξαν ότι για να αποφύγετε το ενοχλητικό τσίμπημα των επισκεπτών του καλοκαιριού, των κουνουπιών, θα πρέπει να ξεχάσετε τις… μπύρες.

Αρκεί ένα μπουκάλι μπύρας για να αυξήσει κατά 20% τον κίνδυνο επιδρομής των κουνουπιών, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Ελέγχου Κουνουπιών, αναφέρει δημοσίευμα της “Washington Times”.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κουνούπια προτιμούν τους καταναλωτές μπύρας για τους ακόλουθους λόγους: Το συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό αυξάνει την ποσότητα αιθανόλης που εκκρίνεται μέσω του ιδρώτα. Παράλληλα, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος γεγονός που λειτουργεί ως πόλος έλξης για τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα έντομα αυτά προτιμούν τις πιο θερμές περιοχές του σώματος όπως, το κεφάλι, το λαιμό, τα πόδια και τους αστραγάλους.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη γεύση της μπύρας, καλό θα είναι να πασαλειφθούν με εντομοαπωθητικό.

Παλαιότερα άρθρα: