Σαββόπουλος και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ετοιμάζουν online συναυλία

Διαβάστε επίσης

Από τις πιο αγαπημένες μουσικές συνήθειες που γεννήθηκαν κατά την καραντίνα είναι η σειρά διαδικτυακών συναυλιών με δημοφιλείς καλλιτέχνες #snfccAtHome: music που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το Σάββατο 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, τη σκυτάλη θα παράσει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Μόνος επί σκηνής, στον Θόλο, την ιδιαίτερη εγκατάσταση του ΚΠΙΣΝ, ο γνωστός τραγουδοποιός θα διηγείται τις αγαπημένες μουσικές ιστορίες του και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαμβάνει, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω διαδικτύου.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει έχει ετοιμαστεί ειδικά γι’ αυτήν τη βραδιά και θα περιλαμβάνει τραγούδια από την μουσική διαδρομή του η οποία μετρά πέντε ολόκληρες δεκαετίες.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αποτελεί ένα «μουσικό μύθο» για τη χώρα μας. Το 1963 πρωτοπαρουσίασε τραγούδια που ερμήνευε ο ίδιος σε στίχους και μουσική δική του. Τα τραγούδια του συνιστούν τομή για την ελληνική μουσική γιατί καθιέρωσαν στα νεότερα χρόνια ένα παμπάλαιο είδος που πριν από τον Σαββόπουλο ήταν ακατάτακτο και αταξινόμητο, συγχρονίζοντας έτσι το αίσθημα της ελληνικής παραδοσιακής τραγουδοποιίας με τα σύγχρονα παγκόσμια μουσικά ρεύματα. Οι ερμηνείες και οι ενορχηστρώσεις του θεωρούνται μοναδικές και αξεπέραστες. Επίσης, επέλεξε από την αρχή της καριέρας του να σκηνοθετεί ο ίδιος τις παραστάσεις του που έγιναν σημεία αναφοράς τόσο για τη θεατρικότητά τους όσο και για τους χώρους όπου παρουσιάστηκαν. Ο Σαββόπουλος ανακάλυπτε χώρους που είχαν άλλη χρήση, δημιουργούσε μουσικές σκηνές και τις διαμόρφωνε όπως εκείνος οραματιζόταν.

Παλαιότερα άρθρα: