Σχέδιο Τραμπ για επιταγή 1.000 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό

Διαβάστε επίσης

Υπέρ του σχεδίου να δοθούν απευθείας επιταγές στους Αμερικανούς τάσσεται η κυβέρνηση Τραμπ, με το πιθανότερο να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν υποστεί πλήγμα από την ξαφνική οικονομική επιβράδυνση που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η «WSJ», ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, προωθεί πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης, ύψους 850 δισ. δολαρίων, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να μετριάσει τον αντίκτυπο στην οικονομία.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Αμερικανοί θα λάβουν γρήγορα χρήματα στις τσέπες τους και ότι οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια», ανέφερε ο κ. Μνούτσιν. Παράλληλα, επικαλέσθηκε τις ανάγκες των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων. «Έχουμε ένα ολόκληρο πακέτο και θα παρουσιάσουμε τις λεπτομέρειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις εξετάζονται την ώρα που οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης «ζυγίζουν» τις επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το Κογκρέσο έχει ήδη εγκρίνει πρώτο κονδύλι 8,3 δισ. δολαρίων και ολοκληρώνει δεύτερο πακέτο νομοθετικών μέτρων που εστιάζει στους εργαζομένους. Οι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει το δικό τους πακέτο 750 δισ. δολαρίων για την τρίτη φάση, ενώ στο τραπέζι εξετάζονται και άλλα μέτρα, μεταξύ των οποίων να δοθούν 1.000 δολάρια σε κάθε Αμερικανό.

Το πακέτο προβλέπει και οικονομική στήριξη έως και 60 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες.

Παλαιότερα άρθρα: