Σε επιφυλακή το Βέλγιο και η Γαλλία υπό το φόβο νέων επιθέσεων

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή βρίσκεται για μια ακόμη φορά η βελγική αστυνομία εξαιτίας της πληροφορίας ότι ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους αναχώρησε πρόσφατα από τη Συρία για την Ευρώπη και σχεδιάζει επιθέσεις στο Βέλγιο και τη Γαλλία.

Το βελγικό κέντρο για την αντιμετώπιση κρίσεων, που είναι αρμόδιο για τον συντονισμό των μέτρων ασφαλείας, δήλωσε πως έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι αστυνομικές δυνάμεις στη χώρα, αλλά δεν έχει αυξηθεί ακόμη το επίπεδο του συναγερμού στο μέγιστο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Derniere Heure, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές πως η ομάδα «αναχώρησε από τη Συρία πριν από περίπου μιάμιση εβδομάδα για να φθάσει στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας με σκάφος χωρίς διαβατήρια».

Η Derniere Heure ανέφερε επίσης πως οι μαχητές είναι οπλισμένοι και έχουν στόχο να χωριστούν σε δύο μονάδες, η μία με στόχο να πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Βέλγιο και η δεύτερη στη Γαλλία.

Δεν αναφέρονται συγκεκριμένοι στόχοι στη Γαλλία, η οποία φιλοξενεί μέχρι τις 10 Ιουλίου το ποδοσφαιρικό τουρνουά Euro 2016 σε 10 γήπεδα σε όλη τη χώρα.

Παλαιότερα άρθρα: