Σε επίπεδα ρεκόρ η απασχόληση στην Βρετανία

Διαβάστε επίσης

Σε ισχυρά επίπεδα μέχρι και τον Ιανουάριο παρέμεινε η αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη, η επιβράδυνση στο δείκτη εργασίας μοιάζει πλέον αναπόφευκτη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης απασχόλησης στο ΗΒ έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις επίσημες προβλέψεις. Από την άλλη, παρατηρήθηκε επίσης μια μικρή αύξηση της ανεργίας, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς το εν λόγω γεγονός έχει να κάνει την απότομη και μαζική ένταξη μέρος του πληθυσμού στη αγορά εργασίας.

Σύμφωνα και πάλι με τους ειδικούς, η ανεργία στη χώρα προβλεπόταν σε σταθερά επίπεδα χωρίς πολλές διακυμάνσεις, ωστόσο τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν προς το χειρότερο μετά την έξαρση του κορωνοϊού. Ήδη πολλοί οικονομολόγοι και αναλυτές κρούν τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία της χώρας προειδοποιώντας παράλληλα για περικοπές εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας σε τομείς όπως την αεροπορική βιομηχανία, και τον τουρισμό.

Σε ότι αφορά τα εισοδήματα, παρέμειναν σε σταθερά επίπεδα από την αρχή του έτους, δηλαδή λίγο πάνω από το 3%, ενώ μικρές αλλαγές παρατηρήθηκαν στη πορεία της αγγλικής λίρας, αφού σημειώθηκε μικρή πτώση της τάξης του 0.8%.

Τέλος, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στο ΗΒ, ενώ σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να «αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις να περιοριστούν όσο πιο πολύ μπορούν».

Παλαιότερα άρθρα: