Σε ετοιμότητα οι Ελληνικές αρχές για την παρουσία Τζιχαντιστών

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι ελληνικές διωκτικές αρχές με σκοπό τον εντοπισμό και την σύλληψη τζιχαντιστών που διαμένουν ή μετακινούνται εντός της επικράτειας. Τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία έχουν εντείνει τους φόβους των Ελληνικών αρχών για τρομοκρατικά χτυπήματα. Συγκεκριμένα, από το περασμένο Σάββατο οι ελληνικές διωκτικές αρχές σε τρομοκρατικές επιθέσεις, με παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Το μείζον ζήτημα για τις αρχές ασφαλείας είναι να καταφέρουν να ξεχωρίσουν τους πραγματικούς ενόχους ανάμεσα στις εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμων αλλοδαπών. Η Ελλάδα λειτουργεί ως πέρασμα για τζιχαντιστές που έρχονται από τη Δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια με τελικό προορισμό το Ιράκ και τη Συρία. Είναι άλλωστε χώρα αυξημένων ροών παράτυπων μεταναστών τα τελευταία χρόνια. Συνολικά έχει καταγραφεί λίστα με περίπου 100 άτομα τα οποία παρακολουθούνται από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εκτός από στρατολογήσεις μελών να υπάρχουν και οργανωμένοι πυρήνες.

Ενδεικτικά, τη δράση πυρήνα αποτελούμενου από περίπου 40 Αλβανούς, από το Κόσοβο και την Αλβανία, με βάσεις στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Σιένα και τη Λούκα, φέρονται να παρακολουθούν οι ιταλικές αρχές ασφαλείας. Ανάλογες υποψίες υπάρχουν και για την χώρα μας.

Παλαιότερα άρθρα: