Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Μακρόν (Βίντεο)

Διαβάστε επίσης

Πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι, όπου χθες βραβεύτηκε για το «πολιτικό σθένος» του, εις αναγνώριση της «στροφής» που έκανε από το 2015, υιοθετώντας και υλοποιώντας το πλαίσιο που έθεσαν οι δανειστές για την Ελλάδα, τερματίζοντας την αβεβαιότητα περί Grexit.

Ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύεται την παρουσία του στο Παρίσι για να αναζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο μία λειτουργική συμμαχία απέναντι στο Βερολίνο.

Μάλιστα, μιλώντας κατά την τελετή παραλαβής του βραβείου από το περιοδικό Politique Internationale, σημείωσε πως θα είναι σημαντικό για την Ευρώπη να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση στη Γερμανία, δείχνοντας ανυπομονησία για τη επαναφορά της πολιτικής σταθερότητας στο Βερολίνο, αφού η παράταση των διαπραγματεύσεων εκεί, μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στη διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο και αφού ξεκίνησε την ομιλία του με μία φράση στα γαλλικά, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το σθένος το δικό μας είναι το σθένος του λαού μας», εξηγώντας ότι «από αυτόν και τη δική του ιστορική εμπειρία και ωριμότητα αντλούμε το θάρρος και την αντοχή να στεκόμαστε όρθιοι στο λυκόφως της μεγάλης δοκιμασίας της τελευταίας επταετίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαριστεί για το βραβείο στα γαλλικά

Παλαιότερα άρθρα: