Σε ιδιώτη έναντι 2 εκατ. ευρώ σπάνιος σκελετός δεινοσαύρου – Αντιδράσεις επιστημόνων

Διαβάστε επίσης

Με το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ άγνωστος ιδιώτης αγόρασε σε δημοπρασία που έγινε παρά τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας, τον σκελετό ενός ενός μυστηριώδους είδους δεινοσαύρου, ηλικίας περίπου 154 εκατ. ετών.

Ο σκελετός που βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Aguttes, στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ, στο Παρίσι, έχει μήκους άνω των 9 μέτρων και ύψους 2,6 μέτρων. Ο σκελετός -είναι ακέραιος σε ποσοστό περίπου 70%- είχε ανακαλυφθεί στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ το 2013 και πιθανώς ανήκει σε ένα άγνωστο έως τώρα σαρκοβόρο είδος αλλόσαυρου.

Ο αγοραστής του απολιθώματος είναι Γάλλος συλλέκτης, ο οποίος -αν και διατήρησε την ανωνυμία του- δεσμεύτηκε να το δανείσει σε κάποιο μουσείο, ώστε να είναι προσβάσιμο για το κοινό, σύμφωνα με τα πρακτορεία AFP και Reuters.

Πάντως, εκφράζοντας την ανησυχία της, η Εταιρεία Παλαιοντολογίας Σπονδυλωτών που αντιπροσωπεύει περισσότερους από 2.200 παλαιοντολόγους από όλο τον κόσμο, είχε υποβάλει αίτημα στον οίκο Aguttes να ματαιώσει τη δημοπρασία, για να μην καταλήξει στα χέρια ιδιώτη ενός τόσο σπάνιο απολίθωμα.

Παλαιότερα άρθρα: