Σε καραντίνα λόγω κορωναϊού η BMW

Διαβάστε επίσης

Από την τελευταία έκθεση για την κατάσταση που υπέβαλε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) στις 2 Μαρτίου, υπήρχαν 88.948 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού του σε 64 χώρες και αυτό περιλαμβάνει και τη Γερμανία.

Γνωρίζουμε πως η ΠΟΥ κατέγραψε 129 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στη χώρα, εκ των οποίων μια από αυτές αφορά εργαζόμενο της BMW στο Μόναχο.

Σύμφωνα με αναφορά της Automotive News Europe, ο μολυσμένος υπάλληλος παρότρυνε τη BMW να ειδοποιήσει 150 συναδέλφους του να παραμείνουν στο σπίτι υπό καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Ο ασθενής εργάζεται στο ερευνητικό και αναπτυξιακό κέντρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και φέρεται ότι ήρθε σε επαφή με τους 150 συναδέλφους του. Πως προσβλήθηκε από τον ιό θεωρείται ακόμη άγνωστο, αφού το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, αυτή είναι η μόνη περίπτωση κορωναϊού που είναι γνωστό ότι επηρεάζει τον “οργανισμό” της BMW στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μόναχο.

Ωστόσο, η απειλή του ιού ήταν αρκετή για να…σκοτώσει μία από τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες εκθέσεις αυτοκινήτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αναβλήθηκε με απόφαση της ελβετικής κυβέρνησης, η οποία μεταξύ άλλων απαγόρευσε επίσης εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις περισσότερων των 1.000 ατόμων.

Η συγκεκριμένη απόφαση άφησε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες μετέωρες μιας και όλα ήταν έτοιμα στην ελβετική πόλη.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν ατομικές εκδηλώσεις αποκαλύψεων για μια πληθώρα νέων μοντέλων και πρωτοτύπων που είχαν οριστεί να κάνουν το ντεμπούτο τους στην έκθεση της Γενεύης.

Τα βλέμματα όλων τώρα δικαιολογημένα στρέφονται στο Auto Show της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις αρχές Απριλίου.

Παλαιότερα άρθρα: