Σε λειτουργία ο Νέος Ανισόπεδος Κόμβος Ζευγολατιού της Ολυμπίας Οδού

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία τίθεται ο Νέος Ανισόπεδος Κόμβος Ζευγολατιού της Ολυμπίας Οδού, ολοκληρώνοντας την εικόνα του πλέον σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου της  χώρας.

Πρόκειται για έναν από τους καινούριους ανισόπεδους κόμβους της νέας εθνικής οδού Κορίνθου- Πατρών, ο οποίος πλέον θα εξυπηρετεί τους οικισμούς ολόκληρης της επαρχίας Βόχας και πολλούς προορισμούς της ορεινής Κορινθίας. Με την παράδοση του στην κυκλοφορία θα δώσει νέες εναλλακτικές διαδρομές στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο νέος κόμβος Ζευγολατιού είναι στη διάθεση των οδηγών από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 προς Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και παράλληλα τίθεται σε ισχύ το σύστημα διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου–Πατρών. Η μετάβαση στο νέο σύστημα θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το τμήμα Κόρινθος – Ξυλόκαστρο, όπου:

  • η χρέωση στον υφιστάμενο μετωπικό σταθμό του Κιάτου θα γίνεται και στις δύο κατευθύνσεις και
  • ξεκινάει η λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων στον Κόμβο Ζευγολατιού (χρέωση από/ προς Αθήνα) και στον κόμβο Κιάτου (χρέωση από/προς Πάτρα). Για ένα ι.χ. η τιμή στον Μετωπικό Σταθμό θα είναι 2,20 ευρώ, στον πλευρικό Κιάτου 0,80 ευρώ και στον πλευρικό Ζευγολατιού 0,70 ευρώ.

Οι νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Κιάτου και Ζευγολατιού θα λειτουργούν με μηχανήματα Αυτόματης Πληρωμής ή με Χρήση Πομποδέκτη.

Παράλληλα επεκτείνεται στους ανωτέρω σταθμούς διοδίων το εκπτωτικό πρόγραμμα VALUE, που παρέχει κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60% σε οχήματα κατηγορίας 1 και 2 (με χρήση πομποδέκτη OΛΥΜΠΙΑ PASS ή Μοτοκάρτας Ολυμπίας Οδού) ανάλογα με τη συχνότητα διέλευσης σε κάθε μετωπικό ή πλευρικό σταθμό.

 

Παλαιότερα άρθρα: