Σερβία: Νικητής ο Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά για την επικράτηση του κυβερνών κόμματος στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη Σερβία.

Συγκεκριμένα, το Προοδευτικό Κόμμα του Πρωθυπουργού, Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψήφων και το ποσοστό εκτιμάται να ξεπεράσει το 50%, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές προβλέψεις του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Cesid, που βασίστηκε σ’ ένα μικρό δείγμα ψήφων.

Σύμφωνα με το Reuters, το παραπάνω ποσοστό θα έδινε στο κόμμα και την απόλυτη αυτοδυναμία στη Βουλή. Παρόλα αυτά, το ινστιτούτο επισημαίνει πως οι προβλέψεις είναι προκαταρκτικές και αναμένεται να αλλάξουν, ωστόσο η νίκη του Βούτσιτς θεωρείται δεδομένη.

Στη δεύτερη θέση κατάφεραν να τερματίσουν οι Σοσιαλιστές, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 13% των ψήφων, ενώ το Ριζοσπαστικό Κόμμα του Βόισλαβ Σέσελι – που αθωώθηκε, τον περασμένο μήνα , από το Δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη, για τις κατηγορίες περί εγκλημάτων πολέμου – ήρθε τρίτο με ποσοστό 7%.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε δηλώσει πριν τις εκλογές πως “Ελπίζω οι πολίτες να διαλέξουν το Ευρωπαϊκό μονοπάτι”, ενώ επισήμανε ότι το κόμμα του “θα συνεχίσει τις εργασίες για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε”.

BBC / news247.gr

Παλαιότερα άρθρα: