Η Σέριφος είναι το «μυστικό» που θέλουμε να μείνει μεταξύ μας

Διαβάστε επίσης

Η Σέριφος συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς που είναι πλασμένοι να μένουν μεταξύ μας -και ευτυχώς. Δεν είναι απόμερη, αλλά δεν θα αποτελέσει ποτέ ένα μαζικό προορισμό. Η ομορφιά των ακτών της διαδίδεται από στόμα-στόμα, μέσα από την εγγύηση που προσφέρει το βίωμα, η κοινή εμπειρία αυτής της απόλυτα δημοκρατικής συνθήκης της απόλαυσης μιας παραλίας, και δεν θα τρεντάρει εύκολα ανάμεσα στα δημοφιλή hastags του Instagram. Αν έχεις λουστεί στο σκληρό φως του Άγιου Σώστη, ξέρεις ότι αυτό είναι κάτι που μόνο αν το ζήσεις θα το καταλάβεις. Όπως ξέρεις ότι τα 20 με 25 λεπτά που χρειάζεσαι για να ανέβεις το μονοπάτι από το Λειβάδι δεν θα σβήσουν εύκολα από το μυαλό και τα μάτια σου.

Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή να μιλήσεις για όλα τα παραπάνω, το έργο σου είναι μάλλον εύκολο. Η καμπάνια «Σέριφος: θα μείνει μεταξύ μας» υλοποιείται από το δήμο του νησιού σε συνεργασία με τους Συλλόγους επαγγελματιών και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, τους ανθρώπους δηλαδή που βρίσκονται πίσω από τον κλάδο φιλοξενίας.

Η Σέριφος, χωρίς να είναι σνομπ, διατηρεί μια πηγαία εκλεκτικότητα. Ώρες-ώρες νιώθεις ότι είναι εκείνη που σε διαλέγει και όχι το αντίστροφο. Για αυτό και όλες οι παραλίες έχουν επιβάλλει τη δική τους ομορφιά κόντρα σε στρεβλές αντιλήψεις περί τουριστικής «ανάπτυξης»: 72 μη οργανωμένες παραλίες σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις, να καείς από την άμμο τους και να απολαύσεις την παχιά σκιά για έναν μεσημεριανό ύπνο κάτω από τα αρμυρίκια. Τα καταλύματα δεν τραυματίζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, είναι μικρά, οικογενειακά ακολουθώντας την αρχή του less is more. Η διασκέδαση είναι και αυτή «μικρής κλίμακας». Χώροι με χαρακτήρα που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι πιο δυνατές μελλοντικές μας αναμνήσεις να είναι συνυφασμένες με το φυσικό τοπίο του νησιού και όχι με κάποια φαραωνική κατασκευή.

Έτσι ήταν η Σέριφος και έτσι θα παραμείνει και φέτος όπου θα ζήσουμε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του COVID 19. Στο νησί δεν καταγράφτηκε κανένα κρούσμα, ενώ τόσο ο Δήμος όσο και οι επαγγελματίες του νησιού έχουν λάβει όλα τα μέτρα ώστε ο τόπος τους να είναι απόλυτα ασφαλής.

Η Σέριφος προσφέρει ξενοιασιά και ελευθέρια, αρκεί να σεβαστείς αυτές τις αξίες και ο σπάνιος χαρακτήρας του τόπου «να μείνει μεταξύ μας» προκειμένου να διατηρηθεί ανέγγιχτος.

Πηγή: playboy.gr

Παλαιότερα άρθρα: