Συνήγορος Γεωργίου: Αν είναι ένοχος, να επιστραφoύν τα 320 δισ. ευρώ

Διαβάστε επίσης

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο ο συνήγορος του κ. Γεωργίου Γιώργος Στεφανάκης, μια μέρα μετά την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Ο ίδιος επισήμανε πως «Θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…»

«Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια» επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης.

Τότε να γυρίσουμε αμέσως πίσω τα 320 δισεκ. ευρώ να τελειώνουμε» δήλωσε ο δικηγόρος.

«Η δικαστηριακή αλήθεια δεν μπορεί να συγκρούεται προς το αυτονόητο, γιατί τότε δικάζεται το κυρός της δικαιοσύνης. Υπάρχουν 320 δισεκ. να τα δωσουμε πίσω; Είμαστε η πλουσιότερη χώρα της υδρογείου;» διερωτήθηκε.

«Και το καλύτερο ρολόι του κόσμου αν το ξεκινήσεις τώρα να δείχνει μεσάνυχτα θα δείξει ποτέ τη σωστή ώρα;» είπε ακόμα ο κ. Στεφανάκης, υπενθυμίζοντας ότι και «ο υπουργός Οικονομικών για να πάρει τη δόση διαπραγματευόταν για την απόφαση της Δικαιοσύνης. «Όταν το λάθος είναι διαρκές ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν θα είναι κολακευτικό για τη χώρα να παραβιάζουμε ό,τι είναι αυτονόητο».

Μιλώντας για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει (σ.σ έναντι των θεσμών). «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» ξεκαθάρισε.

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα: