Σκηνές από Σουδάν στη Μυτιλήνη

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Ορδές δύσμοιρων και συνάμα ελεύθερων λαθρομεταναστών ορμούν για ένα πιάτο φαγητό στο νησί της Μυτιλήνης. Kι όλα αυτά τη στιγμή που οι λιγοστοί άνδρες του Λιμενικού Σώματος ή της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επαρκούν προκειμένου να φυλάσσονται επαρκώς. Στη νήσο Λέσβο βρίσκονται πάνω από 4.000 λαθρομετανάστες ενώ καθημερινά οι τάσεις είναι αυξητικές. Ημερησίως δεχόμαστε περί τα 250 με 300 άτομα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η συνολική αύξηση σε σχέση με πέρσι αγγίζει το 598% εξαιτίας της φιλικής πολιτικής προσέλκυσης μεταναστών από την ελληνική κυβέρνηση.
Tα παραπάνω δεδομένα είναι άκρως ανησυχητικά διότι αποτελούν παράγοντα κοινωνικής και εθνικής αποσταθεροποίησης. Σύμφωνα με αναφορές του ΟΗΕ υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα κάτι το οποίο εξαγριώνει τους μετανάστες. Ο μηχανισμός ασφαλείας δια της ύπαρξης του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομία καθημερινά δοκιμάζεται σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας εργάζονται με ζήλο, μεράκι, φιλότιμο και αυταπάρνηση για το καθήκον επιδιώκοντας με πενιχρά μέσα το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Δείτε τα παρακάτω πλάνα που συγκλονίζουν για την τραγική κατάσταση που επικρατεί!

Παλαιότερα άρθρα: