Σκουρλέτης: Δεν δεσμεύει την κυβέρνηση το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών

Διαβάστε επίσης

Είναι συμβουλευτικός ο ρόλος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό επεσήμανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” και ως εκ τούτου δεν δεσμεύει την κυβέρνηση το πόρισμά της.

Εξέφρασε, πάντως, την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία λόγω των “κόκκινων” δανείων, σημειώνοντας πως συνολικότερα το θέμα των κόκκινων δανείων “πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση” αλλιώς η προσπάθεια θα είναι “ατελέσφορη”.

Από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές της ΔΕΗ, σημείωσε και τόνισε το πρόβλημα των μεγάλων επιχειρήσεων που «συστηματικά, δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος».

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του, ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο, όπως είπε, έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.

Όσον αφορά τη Γενική Γραμματέα Εσόδων, κα Σαββαίδου, ο υπουργός τόνισε ότι «η λύση που ταιριάζει είναι αυτή της παραίτησης».

Για το θέμα των αυθαιρέτων υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντας νόμο ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: