Σνόουντεν, θα με παντρευτείς;

Διαβάστε επίσης

Όπως έχει νοηθεί και διαρρεύσει, ο Σνόουντεν ξεσκέπασε το πρόγραμμα PRISM της NSA και προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, αλλά η αφαίρεση του διαβατηρίου του από το αμερικανικό κράτος τον έχει αφήσει παγιδευμένο στο αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας, από τις 23 Ιουνίου.

Χτες το βράδυ ωστόσο, ήρθε μία απρόσμενη πρόταση, έστω και ως αστείο πιθανώς, από τη Ρωσίδα κατάσκοπο που είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ, τη διάσημη πλέον Αννα Τσάπμαν. Η Τσάπμαν τουίταρε στο λογαριασμό της τη λύση: «Σνόουντεν, θα με παντρευτείς;» και το διαδίκτυο πήρε φωτιά.

«Είναι ένα ζευγάρι φτιαγμένο για τον παράδεισο της κατασκοπίας» σχολιάζει η Ποστ.

Η 28χρονη (κατά τη σύλληψή της το 2010) Άννα ήταν ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου στη Ν. Υόρκη με σπουδές οικονομικών, πρώην στέλεχος της τράπεζας Barclays στο Λονδίνο και με έντονη παρουσία στα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Την παγίδευσε μυστικός πράκτορας του FBI σε καφέ του Μανχάταν και προφυλακίστηκε επειδή σκόπευε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ.

Στο κατηγορητήριο της αποδιδόταν ότι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2010 παρείχε πληροφορίες στη ρωσική κυβέρνηση με ηλεκτρονικά μέσα και απειλείται με 20 χρόνια φυλακή. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Φάρμπιαζ, την είχε χαρακτηρίσει «άρτια εκπαιδευμένη κατάσκοπο της Ρωσίας».

Δυο χρόνια μετά την απέλασή της -μαζί με άλλους 9 μυστικούς πράκτορες- από τις ΗΠΑ, η πιο σέξι κατάσκοπος των τελευταίων 30 χρόνων, προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην εκμεταλλευόμενη τη φήμη της μέσω φωτογραφήσεων και διαλέξεων.

Σίγουρα πάντως, αν γίνει, θα είναι ο γάμος, όχι της χρονιάς, αλλά του αιώνα!!

Παλαιότερα άρθρα: