ΣΟΚ: Ανθρώπινο κρέας στο μενού εστιατορίου στη Νιγηρία

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η είδηση σοκάρει σε παγκόσμιο επίπεδο. Η νιγηριανή αστυνομία έκλεισε εστιατόριο που, σύμφωνα με καταγγελίες, σέρβιρε στους πελάτες του ανθρώπινο κρέας.

Ιερέας της περιοχής που έτρωγε στο εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται στην νοτιοανατολική επαρχία της Ανάμπρα, άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι παράξενο συμβαίνει όταν είδε το λογαριασμό. Συγκεκριμένα κλήθηκε να πληρώσει 3,4 ευρώ, ποσό εξωφρενικό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι το μέσο μεροκάματα στη Νιγηρία είναι 60 πένες.

«Ο άνθρωπος που μου έφερε το λογαριασμό παρατήρησε την αντίδρασή μου, όταν είδα το ποσό, και μου είπε ότι ήταν το μικρό κομμάτι κρέατος που είχα φάει που ανέβασε το τελικό ποσό πληρωμής. Δεν ήξερα ότι μου είχαν σερβίρει ανθρώπινο κρέας και ότι ήταν τόσο ακριβό» ανέφερε ο ιερέας στην καταγγελία του.

Άλλος κάτοικος της περιοχής δήλωσε στην αστυνομία, η οποία ανακάλυψε μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, «Δεν με εκπλήσσει η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη. Κάθε φορά που πήγαινα στην αγορά έβλεπα να γίνονται περίεργα πράγματα στο εστιατόριο αυτό. Οι ιδιοκτήτες του δεν φορούσαν ποτέ καθαρά ρούχα και έμοιαζαν κάπως περίεργοι…»

Παλαιότερα άρθρα: