Σουλτς: Ορισμένες κυβερνήσεις της ΕΕ έκαναν τη Μεσόγειο μαζικό τάφο

Διαβάστε επίσης

Για «καταφανή αποτυχία» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στον τρόπο που διαχειρίζονται τις ροές των προσφύγων ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτή η αποτυχία «έχει μετατρέψει την Μεσόγειο σε μαζικό τάφο και προκαλεί ανατριχιαστικές σκηνές στα σύνορα».

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δεν συμφωνούν με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνηθεί ένα κοινό σχέδιο διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της Ε.Ε., αλλά μάλλον με μια καταφανή αποτυχία ορισμένων κυβερνήσεων, που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες και με αυτό τον τρόπο εμποδίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση», δήλωσε ο Σουλτς στη γερμανική εφημερίδα. «Οι κυβερνήσεις ορισμένων κρατών-μελών θα πρέπει στο τέλος να απομακρύνουν τα εμπόδια και να σταματήσουν αυτό το ανάξιο παιχνίδι», τόνισε ο κ. Σουλτς, κρατώντας ωστόσο μία διακριτικότητα ως προς τις χώρες στις οποίες αναφέρεται. Το ίδιο άλλωστε επέλεξε να κάνει και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας σε αντίστοιχες δικές του δηλώσεις.

«Η τωρινή προσφυγική κρίση δείχνει τι συμβαίνει όταν υπάρχει λιγότερη Ευρώπη» ενώ «Η Μεσόγειος γίνεται ένας μαζικός τάφος, ανατριχιαστικές σκηνές εκτυλίσσονται στα σύνορα, υπάρχει αμοιβαία επίρριψη ευθυνών – και εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, που ζητούν την προστασία μας, μένουν χωρίς βοήθεια», σημείωσε ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης.

Ο κ. Σουλτς μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας ορισμένες κυβερνήσεις της ΕΕ ότι «δεν νοιάζονται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Με πληροφορίες από reporter.gr

Παλαιότερα άρθρα: