Σπίρτζης για ηλεκτρονική κάρτα: «Δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα»

4525CB617BF77B631D57E331318DB814
Διαβάστε επίσης

Θετική, κατά πλειοψηφία, είναι η διατύπωση γνώμης της Επιτροπής Ακροάσεων της Βουλής για τον προτεινόμενο, από το υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας “Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ” (ΟΣΥ ΑΕ), Γιώργο Γλυκό.

Η επιτροπή συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα και κατά τη διαδικασία που προηγήθηκε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους βουλευτές ότι, εκτός από την προετοιμασία της υποδομής που απαιτεί η υλοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προετοιμάζεται ο ανασχεδιασμός των δρομολογίων των λεωφορείων και μελετάται το είδος των λεωφορείων για το μέλλον, καθώς με τις επεκτάσεις του μετρό, δεν χρειάζονται πλέον μεγάλα λεωφορεία αλλά μικρότερα με βάση τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Μεγάλη αναφορά έκανε ο παριστάμενος υπουργός στο ζήτημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, για να υπογραμμίσει ότι σήμερα το φαινόμενο των πλαστών καρτών και εισιτηρίων είναι πρόβλημα με απώλειες μεγαλύτερες στα έσοδα, από αυτές του φαινομένου της εισιτηριοδαφυγής.

Ο Χρήστος Σπίρτζης, με την ευκαιρία της συζήτησης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν στα κέντρα έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών για μια και μόνη φορά που θα χρειαστεί να σπεύσουν για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα πρακτική που υποχρέωνε τους πολίτες να σπεύδουν κάθε μήνα στα εκδοτήρια για τις συμβατικές τους κάρτες. Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ήταν κατηγορηματικός ότι η ηλεκτρονική κάρτα δεν παραβιάζει κατά κανένα τρόπο τα προσωπικά δεδομένα, κοινώς δεν οδηγεί σε “φακέλωμα” των πολιτών, καθώς έχει προηγηθεί στενή και λεπτομερειακή συνεργασία με τη Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. «Δεν καταγράφεται και δεν παρακολουθείται πουθενά ποιος πολίτης, με ποια κάρτα, ανεβαίνει σε ποιον σταθμό ή ποιο μέσο χρησιμοποιεί ή πότε και που κατεβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει πως είναι τόσο αυστηρό το πλαίσιο και το software που κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε