Στα όρια της κατάρρευσης η Volkswagen μετά την αποκάλυψη της τεράστιας απάτης

Διαβάστε επίσης

Το αμερικανικό κράτος σχεδόν καταστρέφει την μεγάλη Γερμανική εταιρία μετά την αποκάλυψη της απάτης μεγατόνων με το τεράστιο πρόστιμο που απαιτεί από την εταιρία.

Μετά από έλεγχο της Αμερικανικής Αρχής Περιβαλλοντικής Προστασίας αποκαλύφθηκε ότι VW χρησιμοποιούσε λογισμικό για πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που παραποιούσε τις μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων. Η VW είχε εγκαταστήσει λογισμικό στα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα το οποίο αναλάμβανε να κλέβει τα δεδομένα στις μετρήσεις εργαστηρίων τυποποίησης προκειμένου να εμφανίζεται ότι βρίσκεται εντός των ορίων στις εκπομπές ρύπων στην αμερικάνικη αγορά. Την ύπαρξη του λογισμικού παραδέχτηκε η εταιρεία και ο διευθυντής ζήτησε συγνώμη για την απάτη. Τα αυτοκίνητα στα οποία βρέθηκε το λογισμικό ήταν τα Jetta (2000-2015), Beetle (2009-2015), Golf (2009-2015), Passat (2014-2015) καθώς και το Audi A3 (2009-2015), όλα με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα.

Η Αμερική είναι έτοιμη να επιβάλλει υπέρογκα πρόστιμα τα οποία, μαζί με την τεράστια πτώση της μετοχής της Vokls Wagen, μετά την απόφασή της να σταματήσει τις πωλήσει πετρελαιοκίνητων στις ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσουν έως και τα 18.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι Ο όμιλος Volkswagen με έδρα τη Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Στα μέσα της φετινής χρονιάς οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 5.040.000 οχήματα. Το μέγεθος της οικονομικής αυτής καταστροφής προστατεύεται από τα μεγάλα ΜΜΕ σε όλη την Ευρώπη για ευνόητους λόγους.
Τα μεγάλα ΜΜΕ στην Ελλάδα ωστόσο τηρούν σιγήν ιχθύος για το διεθνές σκάνδαλο.

Η απάντηση που δίνεται σε δημοσίευμα του alfavita.gr είναι απλή και βάσιμη. «Η εταιρεία, γερμανικών συμφερόντων, αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους τροφοδότες των διαφημιστικών ροών στην Ελλάδα αφού χιλιάδες ευρώ ρέουν προς τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία ως γνωστόν έχουν πολύ καλή σχέση με τα συμφέροντα της εν λόγω χώρας και ουδέποτε υπηρέτησαν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Είναι επίσης γνωστό ότι τα ελληνικά ΜΜΕ πάντα απέκρυπταν τα σκάνδαλα των γερμανικών εταιριών που από τη χώρα μας έχουν αποκομίσει τα τελευταία 40 χρόνια πάρα πολλά εκατομμύρια.» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Παλαιότερα άρθρα: