Στα πρόθυρα εμφύλιας σύγκρουσης το Μενίδι – Ρομά: θα πάρουμε τα όπλα

Διαβάστε επίσης

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει τις τελευταίες ημέρες το Μενίδι με τους κατοίκους της περιοχής να πραγματοποιούν καθημερινά πορείες διαμαρτυρίες προς τον καταυλισμό των Ρομά και να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους Ρομά της περιοχής να προειδοποιούν ότι δεν θα διστάσουν να απαντήσουν με τα όπλα αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον τους.

Πορεία από το κέντρο του Μενιδίου με κατεύθυνση τον τοπικό σταθμό του προαστιακού, πραγματοποιούν το απόγευμα της Δευτερας κάτοικοι και φορείς της περιοχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Κασσαβό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα στην πόλη, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου.

Συγκεκριμένα, 2-3.000 πολίτες ξεκίνησαν πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμο της περιοχής, ωστόσο μια ομάδα περίπου 200 ατόμων, αποκόπηκε από το πλήθος και κινήθηκε με κατεύθυνση το γήπεδο του Αχαρναϊκού και τον οικισμό των Ρομά που βρίσκεται δίπλα.

Στις 22:00, η ένταση μεταφέρθηκε στην γωνία της οδού Αριστοτέλους με την Λιοσίων, όπου η ομάδα των 200 αυτών ατόμων έχει στήσει οδοφράγματα και καίει κάδους απορριμάτων και πετάει βόμβες μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν την ρίψη δακρυγόνων.

Ρομά: θα απαντήσουμε με τα όπλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπλισμένες ομάδες των Ρομά κάνουν περιπολίες στον καταυλισμό της Αυλίζας προκειμένου να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους, όπως λένε, φοβούμενοι τα χειρότερα.

Οι Ρομά στο Μενίδι ζητούν δίκαιη αντιμετώπιση από κατοίκους και αστυνομία, αλλιώς τα όπλα που κρύφτηκαν αρον αρον, σε χωράφια και σε κρύπτες όπως αποκαλύπτουν στον ΑΝΤ1 Ρομά, θα ξεθαφτούν…!

«Είμαστε έτοιμοι και τους περιμένουμε. Είμαστε οπλισμένοι. Έχουμε όπλα και καραμπίνες. Όποιος θέλει ας έρθει τους περιμένουμε» απαντούν οι Τσιγγάνοι του Μενιδίου μπροστά στην τηλεοπτικά κάμερα του ΑΝΤ1 εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι κατηγορούνται όλοι ανεξαιρέτως. «Να μην καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά» λένε ζητώντας να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος που πυροβολούσε άσκοπα με συνέπεια να σκοτωθεί ο μικρός μαθητής.

Παλαιότερα άρθρα: