Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν 50 μέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου το ποσοστό των Αμερικανών που αποδοκιμάζουν την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ είναι παρόμοιο με εκείνα δύο πρώην πρόεδρων των ΗΠΑ, που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, του πατέρα Μπους και του Δημοκρατικού Τζίμι Κάρτερ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup το 55% των ψηφοφόρων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις μέχρι τώρα επιδόσεις του Τραμπ, που βλέπει σταθερά την πλάτη του αντιπάλου του στις σφυγμομετρήσεις, ενώ αντίστοιχα ποσοστά αποδοκίμαζαν τον Σεπτέμβριο του 1992 τον Τζορτζ Μπους και τον ίδιο μήνα του 1980 τον Τζίμι Κάρτερ, που έχασαν δύο μήνες αργότερα τις εκλογές. Αντίθετα, με την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα διαφωνούσε το 44% τον Σεπτέμβριο του 2012, λίγο πριν επανεκλεγεί, το 45% με εκείνη του υιού Μπους το 2004 και μόλις το 31% με εκείνη του Μπιλ Κλίντον.

Την ίδια ώρα όλες οι τελευταίες πανεθνικές δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Τραμπ να αγκομαχεί πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος – σύμφωνα με τον μέσο όρο του Real Clear Politics και του FiveThirtyEight προηγείται με πάνω από επτά ποσοστιαίες μονάδες του Ρεπουμπλικανού ενοίκου του Λευκού Οίκου. Η καλύτερη για τον Τραμπ σφυγμομέτρηση ήταν εκείνη του Rasmussen Reports που τον φέρνει μόλις κατά 2% (46%) πίσω από τον Μπάιντεν (48%). Αλλά εκείνη των Reuters/Ipsos (διενεργήθηκε από τις 3 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου) φέρνει τον Μπάιντεν μπροστά με 12% (52% έναντι 40% του Τραμπ). Άλλη δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, έδειξε ότι το 67% των Αμερικανών θεωρούν ότι ο Τραμπ αντέδρασε καθυστερημένα αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, που θερίζει και τις ΗΠΑ και σχεδόν ίδιο ποσοστό (68%) δήλωσαν ότι δεν τον εμπιστεύονται όσον αφορά στις ανακοινώσεις του για την υγειονομική κρίση.

Παλαιότερα άρθρα: