Στα «τυφλά» οι έρευνες στο Εφετείο: Δεν λειτουργούν οι κάμερες από το 2002!

Διαβάστε επίσης

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι οι κάμερες στο κτίριο του Εφετείου δεν καταγράφουν εδώ και… 15 χρόνια (!) -ήτοι, από το 2002- δυσχεραίνοντας το έργο των ανδρών της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής, που αναζητούν στοιχεία για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό και καλάσνικοφ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια αναζήτησης από άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, υλικού από το βίντεο ασφαλείας, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διαπιστώθηκε ότι οι κάμερες του Εφετείου έχουν να καταγράψουν από το… 2002!
Σαν να μην έφτανε αυτό, διαπιστώθηκε επίσης ότι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις κατά το παρελθόν, δεν μπήκαν ποτέ κάμερες σε κρίσιμα εξωτερικά σημεία του Εφετείου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι βαλλιστικές έρευνες στον κάλυκα από καλάσνικοφ που βρέθηκε στο σημείο, όταν ένας εκ των δραστών πυροβόλησε κατά του αστυνομικού φρουρού.

Στην ΕΛ.ΑΣ. δίνουν ιδιαίτερη σημασία, για να διαπιστώσουν εάν ταυτοποιείται με τα πολεμικά καλάσνικοφ της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που εκτιμάται ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είχε κάνει βομβιστική απόπειρα στο υπουργείο Εργασίας το 2016 και είχε χτυπήσει με βόμβα το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Σανταρόζα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη μέχρι τώρα έρευνα, προκύπτει ότι το καλάσνικοφ είναι «καθαρό».

Τι έδειξε ο κάλυκας

Από πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ προέρχεται ο κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο που ήταν το όχημα διαφυγής των τουλάχιστον τριών βομβιστών του Εφετείου όταν ο ένας τους πυροβόλησε προς τον φρουρό του κτηρίου ενώ οι άλλοι δύο άφηναν την τσάντα με τα εκρηκτικά. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για κάλυκα διαμετρήματος 7,62Χ39mm που παραπέμπει σε πολεμικό τυφέκιο.

Αυτό που τώρα περιμένουν οι αστυνομικοί από τη βαλλιστική εξέταση είναι να δουν αν πρόκειται για το καλάσνικοφ που έχει χρησιμοποιήσει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών σε επιθέσεις της στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού το 2013, στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη επίσης το 2013 και στην ισραηλινή πρεσβεία το 2014.

Παλαιότερα άρθρα: