Σταϊνμάιερ: «Να μην αισθάνονται ανασφάλεια οι πολίτες λόγω της δυσκολίας σχηματισμού κυβέρνησης»

Διαβάστε επίσης

Να μην αισθάνονται ανασφάλεια λόγω της δυστοκίας στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους Γερμανούς ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο πρώτο χριστουγεννιάτικό μήνυμά του από το Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι το κράτος λειτουργεί κανονικά.

«Δεν πρέπει να μας τρομάζει καθετί απροσδόκητο και αυτό περιλαμβάνει τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο οποίος, κατά ασυνήθιστο τρόπο, καθυστερεί. Σας διαβεβαιώ ότι το κράτος λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που προβλέπει το Σύνταγμά μας για τέτοιες καταστάσεις ακόμη και αν δεν χρειαστήκαμε αυτούς τους κανόνες για τις τελευταίες δεκαετίες. Μπορούμε λοιπόν να έχουμε εμπιστοσύνη», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ. Ο Γερμανός Πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να εμπλακούν περισσότερο στις εξελίξεις που αφορούν τη χώρα και τόνισε ότι πρέπει «να συνδιαμορφώσουμε ενεργά το μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις νέες εξελίξεις με λιγότερο φόβο».

«Παραμείναμε χώρα στην οποία η οικονομική σύνεση καθώς και η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελούν βασικές αρχές της πολιτικής. Και είμαστε μια χώρα που έχει τη δύναμη και τη βούληση να διατηρήσει την ενότητα και να προωθήσει περαιτέρω την συνοχή. Και για τα δύο όμως μένει ακόμη πολλή δουλειά», σημείωσε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι η σημερινή εποχή μας φέρνει διαρκώς αντιμέτωπους με το απροσδόκητο, προκαλώντας ανασφάλεια. «Υπάρχουν όμως λόγοι για αισιοδοξία. Εάν εμείς οι άνθρωποι δεν ήμασταν θαρραλέοι και ανοιχτοί στο απροσδόκητο, τότε ήδη οι βοσκοί μπροστά από τη Βηθλεέμ θα είχαν σκορπιστεί σε διάφορες κατευθύνσεις», τόνισε.

Στο μήνυμά του ο κ. Σταϊνμάιερ απευθύνθηκε στους Χριστιανούς αλλά και σε ανθρώπους οι οποίοι δεν μεγάλωσαν με τη χριστιανική παράδοση, σε ανθρώπους που ανήκουν σε άλλη ή σε καμία θρησκεία, όπως είπε, καλώντας τους να είναι ευαίσθητοι στις ανάγκες των συνανθρώπων τους. «Ας φροντίσουμε ο ένας τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε ευχαριστώντας νοσηλευτές, αστυνομικούς, στρατιωτικούς και όλους όσοι κάνουν το καθήκον τους αυτές τις μέρες, όπου χρειάζεται.

Παλαιότερα άρθρα: