Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό, τρένα και προαστιακό

Διαβάστε επίσης

Ταλαιπωρία και σήμερα για το επιβατικό κοινό λόγω στάσεων εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στο μετρό, στα τρένα και τον Προαστιακό. Οι συρμοί του μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, ενώ στα τρένα και στον Προαστιακό έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00.

«Προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του…. κέρδους και της ιδιωτικοποίησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ). Παράλληλα, ζητεί άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών. Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον προαστιακό, η στάση εργασίας γίνεται «στη μνήμη των δυο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο σωματείων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

«Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση – φωτοσήματα) για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού» σημειώνουν, προσθέτοντας ότι ο σιδηρόδρομος είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στη χώρα μας.

Παλαιότερα άρθρα: