Σταθάκης: Δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τη σύνδεσή του με το πόθεν έσχες του 1 εκατομμυρίου

Διαβάστε επίσης

Ο Γιώργος Σταθάκης δεν διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον συσχετίζουν με την υπόθεση του υπουργού που εγκαλείται πως απέκρυψε ποσό 1 εκ. ευρώ από τις περιουσιακές δηλώσεις του.

«Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες την έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί», απάντησε σε δημοσιογράφους που τον πολιορκούσαν μετά την αιφνίδια συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο κ. Σταθάκης. Πάντως σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραιτηθεί, απάντησε αρνητικά.

Η δεύτερη περίπτωση υπουργού με προβληματικό πόθεν έσχες και συγκεκριμένα την κατοχή μετοχών εταιρείας, παρά το ασυμβίβαστο με την υπουργική ιδιότητα, έχει ήδη αποκαλυφθεί από τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ότι πρόκειται για τον ίδιο. Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι όταν ορκίστηκε υπουργός τον περασμένο Ιανουάριο είχε μεταβιβάσει τις μετοχές, αλλά η δήλωση του πόθεν έσχες περιελάμβανε τα στοιχεία για το 2014.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ζήτημα με τα προβληματικά πόθεν έσχες των υπουργών λέγοντας: «Δεν μπορεί να μιλάτε συνέχεια για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς όταν επί μέρες ψάχνουμε τον υπουργό με 1 εκατ. ευρώ και να μην τρέχει τίποτα. Ο Φλαμπουράρης, προς τιμήν του βέβαια, να λέει ότι είχε ξεχάσει και πήρε ένα έργο κι είχε μετοχές και να μην τρέχει τίποτα».

Παλαιότερα άρθρα: