Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Οι ελληνικές παραγωγές της «ταξιδεύουν» στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Οι ελληνικές παραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν φέτος το καλοκαίρι εντός της χώρας, βοηθώντας τους Έλληνες καλλιτέχνες να απελευθερώσουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζοντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας. Από τη Σύρο έως την Καβάλα και από τη Λέσβο έως την Αρχαία Ολυμπία, ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους ταξιδεύουν με την υποστήριξη του προγράμματος «Εξωστρέφεια» της Στέγης, με την πεποίθηση ότι η τέχνη δεν γνωρίζει σύνορα και δεν σταματά ποτέ.
Στη Λέσβο, στο χωριό Αγία Παρασκευή, στις 7 Αυγούστου στις 21:30, η K-Gold Temporary Gallery γεμίζει δυνατά beats trance μουσικής, ενώ ένα σχοινί δαμάζει και απελευθερώνει πρωταρχικά ένστικτα, με το Becoming With Animal της Ηρώς Βασάλου. Η παραγωγή του 7ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων παρουσιάζεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης Sleeping With A Tiger, σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή. Στις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά από τη χορογράφο.
Στην Ερμούπολη της Σύρου, το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και η Στέγη παρουσιάζουν στις 7 και 8 Αυγούστου ένα διήμερο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με τίτλο In miniature: 2 παραστάσεις και 2 εργαστήρια σύγχρονου χορού. Οι Κάντυ Καρρά και Χαρά Κότσαλη μας εξηγούν τι δουλειά έχει μια ξύλινη σανίδα σε ένα χορογραφικό έργο, με το manoeuvre_ που παρουσιάζεται στις 19:30 και τις δύο μέρες, στον υπαίθριο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Κορνηλάκη. Εκτός από την παράσταση, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, θα γίνουν πρωινά εργαστήρια από τις δύο χορογράφους. Η Κάντυ Καρρά επιμελείται το εργαστήριο για εφήβους (13-16 ετών) Παρατηρώντας σε κίνηση (10:00 – 12:00) και η Χαρά Κότσαλη το εργαστήριο για ενηλίκους Dense Dunce Dance (12:30 – 14:30).
Στην Αρχαία Ολυμπία, μαριονέτες που κάνουν σάλτα στον αέρα και αψηφούν τη βαρύτητα ταξιδεύουν με τον Μικρό Οδηγό για Υποψήφιους Σκοινοβάτες σε σύλληψη του Στάθη Μαρκόπουλου (κουκλοθέατρο Αγιούσαγια). Το σύγχρονο ποιητικό κουκλοθέατρο για μεγάλα παιδιά, με ζωντανή μουσική, που παρουσιάστηκε αρχικά στην Αθήνα ως μια παραγωγή «εκτός των τειχών» της Στέγης τη σαιζόν 2018-19, ταξιδεύει στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας στις 23 Αυγούστου στις 21:00, στο κέντρο του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας.

Παλαιότερα άρθρα: