Στέλνονται επιπλέον δυνάμεις Λιμενικού και Αστυνομίας στα νησιά

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες προερχόμενες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων στέλνονται συνολικά 10 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης υπό τη διοίκηση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Η κατάσταση σε Μυτιλήνη και Κω παραμένει εκρηκτική με δεκάδες συμπλοκές και επεισόδια σε καθημερινή βάση. Τουλάχιστον, 20.000 μετανάστες βρίσκονται στη Μυτιλήνη. Με άλλα λόγια το 1/3 των κατοίκων του νησιού είναι αλλοδαποί. Χθες παρατηρήθηκαν φαινόμενα εμπρησμού.

Στα υπόλοιπα νησιά, σε Χίο, Σάμο, Ρόδο η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου αφού δεκάδες χιλιάδες κατακλύζουν τα νησιά καθημερινά. Επίσης, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος στέλνονται επιπλέον δυνάμεις 50 ατόμων που θα ενισχύουν το έργο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Έργο τους θα είναι η άμεση διεκπεραίωση των απαραιτήτων εγγράφων ώστε να μπορούν οι μετανάστες να αποχωρούν για Αθήνα.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που στη Μυτιλήνη οι 20.000 αλλοδαποί προκαλούν διαρκώς εντάσεις αφού οι χώροι στέγασης και σίτισης είναι ελάχιστοι και ανεπαρκείς. Οι περισσότεροι διαμένουν σε πρόχειρα καταλύματα σε Πλωμάρι, Καλλονή, Μήθυμνα, Μανταμάδο, Σκάλα Συκαμνιάς, Μόρια, Καρά Τεπε, λιμάνι Μυτιλήνης και σε πλατείες εντός της πόλης.

Σημειώνεται, ότι στη Μυτιλήνη έχουν αναπτυχθεί δίκτυα και πυρήνες αντιεξουσιαστών που εκμεταλλεύονται τους δύσμοιρους ανθρώπους για να προκαλέσουν εντάσεις με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Παλαιότερα άρθρα: