Στη Βουλή η συζήτηση για την οικονομία – Σε γραμμή σύγκρουσης Τσίπρας και Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την οικονομία, κατόπιν αιτήματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε εκρηκτικό κλίμα και να εξελιχθεί σε «μάχη» Τσίπρα – Μητσοτάκη, που θα αφορά τόσο την οικονομία και τις αποφάσεις του Eurogroup, αλλά και όλα τα πεδία της πολιτικής.

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι. Θα ανοίξει με την ομιλία του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων.   Στη συζήτηση αναμένεται να λάβει μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης.

Προβλέπεται δεύτερος κύκλος ομιλιών του πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και των υπουργών και τη συζήτηση αναμένεται να κλείσει με τριτολογία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται πως τη διεξαγωγή της συζήτησης είχε ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στην επιστολή του ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» αλλά να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες διότι «η περίφημη “καθαρή έξοδος” δεν είναι τίποτα περισσότερο από την “καθαρή είσοδο” σε τέταρτο μνημόνιο», να ενημερώσει για τις περικοπές που έρχονται και να απολογηθεί για τα δεινά που έφεραν οι πολιτικές του επιλογές.

Παλαιότερα άρθρα: