Στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απονεμήθηκε το φετινό Βραβείο Ζαχάρωφ

Διαβάστε επίσης

Στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και στους πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται στις φυλακές της χώρας απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ 2017.

Σε ανακοίνωσή της το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει ότι από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 130 αντιφρονούντες έχουν δολοφονηθεί στη Βενεζουέλα, και περισσότεροι από 500 έχουν φυλακιστεί.    Η Ευρωβουλή κατηγορεί τον Πρόεδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο ότι έχει περιορίσει συστηματικά το κράτος δικαίου και τη συνταγματική τάξη.

«Το Βραβείο Ζαχάρωφ έχει μεγάλο νόημα για εμάς, όχι μόνο διότι έχουμε περάσει χρόνια αγώνων. Το πιο σημαντικό είναι ότι νιώθουμε ότι υπάρχει πραγματική κατανόηση για αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας, Χούλιο Μπόρχες.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει επίσης τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω της ετήσιας απονομής του θεσπισθέντος το 1988 βραβείου Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης. Το βραβείο απονέμεται σε πρόσωπα με εξέχουσα συμβολή στον ανά τον κόσμο αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εφιστώντας την προσοχή όλων στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στηρίζοντας τους βραβευθέντες και τον σκοπό τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωκοινοβούλιο.

Παλαιότερα άρθρα: