Στην Τουρκία για τη δίκη οι γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών

Διαβάστε επίσης

Στην Αδριανούπολη θα βρεθούν την Δευτέρα προκειμένου να παραστούν στη δίκη των παιδιών τους, οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γονείς του ανθυπολοχαγού έφτασαν σήμερα από την Καστοριά όπου μένουν, στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία που είναι απ’ την Ορεστιάδα, προκειμένου να ρυθμίσουν κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε να μπορέσουν όχι απλά να βρεθούν στην τουρκική πόλη, αφού αυτό είναι πολύ εύκολο, αλλά να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.

Παράκληση στην Ορεστιάδα

Οι γονείς του Ορεστιαδίτη υπαξιωματικού, παραβρέθηκαν και στην παράκληση που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία της Παναγίας στο προάστιο της Κλεισσούς Ορεστιάδας, μαζί με συγγενείς, γνωστούς και φίλους, οι οποίοι όλοι μαζί προσευχήθηκαν ώστε να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η περιπέτεια.

Τους πήγαν ρούχα και χρήματα

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από το Πεντάγωνο, σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα πολιτικά ρούχα και χρήματα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι από την Πέμπτη που συνελήφθησαν φορούν τα στρατιωτικά τους. Κι αυτό προκειμένου να παρουσιαστούν με πολιτική ενδυμασία στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίαση συνόρων, παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Στην κατάθεσή τους δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία, και είπαν ότι πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, ακολουθώντας ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι προέρχονται από παράνομους μετανάστες.

Πηγή: evros-news.gr

Παλαιότερα άρθρα: