Στις 7 Νοεμβρίου αρχίζει η «μάχη της Κυριακής»

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η σύγκρουση των συνδικάτων με τους φορείς του επιχειρηματικού κόσμου για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) πρόκειται να παραστούν στην εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 7 Νοεμβρίου, στο οποίο προσέφυγαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνλων Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Οι επιχειρηματικοί φορείς έχουν ήδη καταθέσει τις θέσεις τους υπερ της απόφασης Γιακουμάτου για την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, όπως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η Χαλκιδική, η Ραφήνα και το Πικέρμι, η Ρόδος, η Κως, Σύρος, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Από την πλευρά τους τα συνδικάτα ζητούν την άμεσα ακύρωση της υπουργικής απόφασης.

Παλαιότερα άρθρα: