Στο Άγιο Όρος ο Σωτήρης Τσιόδρας- Σύσκεψη για τα κρούσματα σε μονές

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον δυο μονές του Αγίου Όρους, η Μεγίστης Λαύρας και η Παντελεήμονος, έχουν κλείσει έως τώρα για προληπτικούς λόγους τις πόρτες τους στους έξωθεν προσκυνητές, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για ευρεία διασπορά του κορωνοϊού στη μοναστική πολιτεία.

Από το πρωί πέρασαν στον Άθω ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου που τούτη την ώρα συμμετέχουν σε σύσκεψη στις Καρυές με εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας, τον αναπληρωτή διοικητή Αριστο Κασμιρογλου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με το τέλος της σύσκεψης πιθανότατα θα ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα ληφθούν από την πολιτεία και τις αγιορειτικές αρχές, με ένα νέα τοπικό lockdown να βρίσκεται μεταξύ άλλων στο τραπέζι.

Σε 10 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χερσόνησο του Άθω, εκ των οποίων οχτώ στην μονή Αγίου Παύλου, ένα σε αυτήν της Χελανδαρίου και ένα στην Λακοσκητη ενώ ένας 85χρονος μοναχός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Είναι προγραμματισμένη ανεπίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας κ. Μιχαήλ Μισουστιν στο Άγιον Όρος.

Παλαιότερα άρθρα: