Στο αρχείο το ‘plan B’ για παράλληλο νόμισμα και χακάρισμα ΑΦΜ πολιτών

varoufakis_aftodioikisi-620x320
Διαβάστε επίσης

Την αρχειοθέτηση του αποκαλούμενου plan B του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το παράλληλο νόμισμα και το χακάρισμα ΑΦΜ πολιτών, αποφάσισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διαβιβάζοντας την υπόθεση σε εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος και θα αποφασίσει την τύχη της.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με έρευνα που διεξήγαγε ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, κρίνει ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα από τα καταγγελλόμενα και αρχειοθετεί την υπόθεση.

Το λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος θα αποφανθεί αν τελικά η υπόθεση πράγματι θα πάει στο αρχείο ή αν θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες, όπως συμπληρωματική έρευνα ή ακόμη και άσκηση ποινικών διώξεων.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση είχε ληφθεί υπόψην η ΕΔΕ που διενεργήθηκε από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, αλλά και η έρευνα του Μανώλη Σφακιανάκη, προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες δεν εντόπισαν επιλήψιμες ενέργειες.

Ως προς το σκέλος που αφορά τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

πηγή: news247

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Στο αρχείο το ‘plan B’ για παράλληλο νόμισμα και χακάρισμα ΑΦΜ πολιτών”

Σχολιάστε