Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας το πιο σύγχρονο μηχάνημα ανίχνευσης κορωνοϊού στη χώρα

Διαβάστε επίσης

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρέλαβε, σήμερα, το μηχάνημα ανίχνευσης κορονοϊού GeneXrert, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο διοικητής του ΓΝ Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Το μηχάνημα αποκτήθηκε από τις δωρεές που κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος με το δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων και θα λειτουργεί για την ανίχνευση κορωνοϊού, με τη μέθοδο αυτοματοποιημένου PCR της Αμερικανικής Cepheid.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, μοριακών test, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου με την έναρξη της επιδημίας, προκειμένου οι νησιώτες να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να περιμένουν, τουλάχιστον δύο μέρες, για τη διάγνωση των εξετάσεων τους για κορωνοϊό, που μέχρι πρότινος γινόταν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Το μηχάνημα είναι το πιο σύγχρονο αυτή τη στιγμή που κυκλοφορεί, στην Ελλάδα, ενώ έχει τη δυνατότητα να δίνει μέσα 45 λεπτά τα αποτελέσματα από τέσσερα test για κορωνοϊό.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα μοριακών test και για κορονοϊό, αλλά και ανίχνευσης επιπλέον 30 ασθενειών με γρήγορο αποτέλεσμα. Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι από τα πρώτα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, που διαθέτει αυτή την τεχνολογία αιχμής και που περνάει το μήνυμα, ότι η Κέρκυρα είναι ένας υγειονομικά επαρκής και ασφαλής τουριστικός προορισμός» επεσήμανε ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, ενώ ενημέρωσε πως «αναμένεται να έρθει άμεσα και ένα δεύτερο μηχάνημα PCR μοριακών test στο νοσοκομείου του νησιού».

Παλαιότερα άρθρα: