Στο στόχαστρο η KFC: Η σεξιστική διαφήμιση που προκάλεσε σάλο ~ «Συγγνώμη» από την εταιρεία

Διαβάστε επίσης

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει η διάσημη αλυσίδα fast food, KFC, μετά από σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε διαφημιστικό της σποτ στην Αυστραλία, το οποίο χαρακτηρίστηκε σεξιστικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η εταιρεία απολογήθηκε μετά από παρέμβαση της Collective Shout, μιας τοπικής ομάδας κατά της αντικειμενοποίησης των γυναικών και ιδίως των νεαρών κοριτσιών. Η ομάδα Collective Shout χαρακτήρισε τη διαφήμιση ως «οπισθοδρόμηση σε απαρχαιωμένα στερεότυπα», που παρουσιάζουν τις νεαρές γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα, τα οποία υπάρχουν μόνο για την ικανοποίηση των ανδρών.

Το διαφημιστικό σποτ, που προβλήθηκε στην τηλεόραση και στο κανάλι YouTube της αλυσίδας δείχνει μια νεαρή γυναίκα με βαθύ ντεκολτέ να κοιτάζεται στα φιμέ τζάμια ενός αμαξιού και να «τακτοποιεί» το στήθος της, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι κάποιος βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Ξαφνικά τα τζάμια κατεβαίνουν αποκαλύπτοντας δύο αγοράκια να κοιτάζουν με ανοιχτό το στόμα το στήθος της κοπέλας, και μια μεγαλύτερη γυναίκα – πιθανώς η μαμά τους – να παρακολουθεί αποδοκιμαστικά από τη θέση του οδηγού.

Παλαιότερα άρθρα: