Στο τραπέζι ΗΠΑ και Κίνα – Το Πεκίνο ζητά χαλάρωση των δασμών

Διαβάστε επίσης

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Ουάνγκ Γιανγκ κάλεσε σήμερα τις ΗΠΑ να προχωρήσουν στην χαλάρωση των περιορισμών κατά της Κίνας και να επιτρέψουν στις δύο χώρες να εκμεταλλευτούν την δυναμική ανάπτυξης του διμερούς εμπορίου.

“Τόσο η κινεζική, όσο και η αμερικανική οικονομία έχουν μία ανταγωνιστική διάσταση, ενώ από την άλλη μεριά, είναι σε μεγαλύτερο βαθμό συμπληρωματικές παρά ανταγωνιστικές,” δήλωσε ο ίδιος στην διάρκεια γεύματος εργασίας, πριν από την έναρξη των εργασιών του πρώτου κύκλου του διμερούς οικονομικού διαλόγου (1st China-U.S. Comprehensive Economic Dialogue).

Οι εργασίες του πλαισίου διαλόγου, αρχίζουν σήμερα στην Ουάσινγκτον.

Καθώς η κινεζική οικονομία συνεχίζει ν’ αναπτύσσεται και οι οικονομικές αξίες αυξάνονται, οι παραδοσιακές βιομηχανίες της Κίνας μεταμορφώνονται κι εκσυγχρονίζονται με γρηγορότερο ρυθμό, ενώ νέες βιομηχανίες αναδύονται κι ευημερούν,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κινέζος αξιωματούχος.

Έτσι, από την εξέλιξη αυτή, “καλλιεργείται μία θετική δυναμική για την αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών υψηλής τεχνολογίας, εξοπλισμού κι ανταλλακτικών στην Κίνα,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουάνγκ Γιανγκ.

Παλαιότερα άρθρα: