Στο τραπέζι lockdown τύπου Μαρτίου σε όλη τη χώρα ~Έκτακτη συνεδρίαση των ειδικών αύριο

Διαβάστε επίσης

Η «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε στη χώρα μας τις προηγούμενες 24 ώρες φέρνει επίσπευση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.353 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, σχεδόν διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με χθες και ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός εντός του 2021. Οι ειδικοί είναι θορυβημένοι καθώς καταγράφεται επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων την ώρα που αρκετές περιοχές είναι σε αυστηρό lockdown τις τελευταίες εβδομάδες, ανάμεσά τους και η Αττική όπου καταγράφηκαν 1.159 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Έτσι, σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που εξέτασε τον χάρτη με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Παράλληλα αποφασίστηκε ότι αύριο, Τετάρτη, στις 11:00 θα συγκληθεί η επιτροπή των ειδικών, αντί για την Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, λόγω της μεγάλης επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την Αττική, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 304 νέα κρούσματα, στην Αχαΐα 112 και στη Λάρισα 90.

Παλαιότερα άρθρα: