Στρατηγικής σημασίας συμφωνία Λούλη με την KENFOOD

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία, με την οποία ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρεία KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ υπέγραψε η εταιρεία Μύλοι Λούλη Α.Ε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, η KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ θα απορροφηθεί στο ερχόμενο διάστημα από θυγατρική εταιρεία της Μύλοι Λούλη.

Η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα «KENFOOD» καθώς επίσης και την υφιστάμενη δομή της KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ τόσο παραγωγικά, όσο και εμπορικά.

Η KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ από το 1996 δραστηριοποιείται στον χώρο των τροφίμων με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή μειγμάτων αρτοποιίας και την παραγωγή – εμπορία πρώτων υλών τροφίμων για την αρτοποιία, ζαχαροπλαστική, μακαρονοποιία, παραγωγή σφολιάτας κ.α.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η εταιρεία μας υπέγραψε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου συμφωνία με την οποία θα ενώσει τις δυνάμεις της με την εταιρεία «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ».

Η «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ» από το 1996 δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή μειγμάτων αρτοποιίας και την παραγωγή – εμπορία πρώτων υλών τροφίμων για την αρτοποιία, ζαχαροπλαστική, μακαρονοποιία, παραγωγή σφολιάτας κ.α.

Οι ιδρυτές της εταιρείας είναι οι αδελφοί Λεωνίδας και Παναγιώτης Πιερακέας.

Η «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ» κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της και να βάλει τη σφραγίδα της δημιουργώντας δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις πωλήσεις της ακόμη και σε χώρες του εξωτερικού. To 2013 η εταιρεία σημείωσε πωλήσεις ύψους 6,8 εκατομμυρίων € και πλέον κατέχει μια σημαντική θέση στην Ελληνική αγορά παραγωγής και εμπορίας μειγμάτων αρτοποιίας και πρώτων υλών τροφίμων.

Η παραγωγή των προϊόντων γίνεται στη σύγχρονη μονάδα παραγωγής της εταιρείας, σε συνολική έκταση 23’500 τ.μ., στο Αμπελοχώρι Βοιωτίας. Η εταιρεία διατηρεί επίσης γραφεία και κέντρο διανομής στην Αθήνα.

Οι όροι της συμφωνίας προβλέπουν ότι εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, η «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ» θα απορροφηθεί στο ερχόμενο διάστημα από Θυγατρική εταιρεία της «Μύλοι Λούλη». Αυτή η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα “KENFOOD” και θα διατηρήσει την υφιστάμενη δομή της «KENFOOD τροφογνωσία ΑΒΕΕ» τόσο παραγωγικά, όσο και εμπορικά.

Στη νέα εταιρεία οι αδελφοί Λεωνίδας και Παναγιώτης Πιερακέας θα συνεχίσουν να εργάζονται με ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση της εταιρείας κατέχοντας μάλιστα και σημαντικό ποσοστό μειοψηφίας.

Ο πρόεδρος της Μύλοι Λούλη, κ. Νίκος Λούλης, μετά την υπογραφή δήλωσε τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ενθουσιασμένος που καλωσορίζω σήμερα στην επιχειρηματική οικογένεια μας την Kenfood και τους αδελφούς Παναγιώτη και Λεωνίδα Πιερακέα. Η Kenfood είναι μια σύγχρονη εταιρεία με εξαιρετικά προϊόντα και ένα αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η δραστηριότητα της Kenfood φέρνει στην εταιρεία μας δυνατότητες ανάπτυξης σε εξιδεικευμένα προϊόντα που έχουν ως βάση το αλεύρι και τα οποία συνεχώς κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Μέσω αυτής της συνεργασίας η εταιρεία μας μπαίνει στο χώρο των προϊόντων αλεύρου και πρώτων υλών προστιθέμενης αξίας. Βασικό σημείο της απόφασης μας για αυτή τη συνεργασία άλλωστε αποτελεί το γεγονός πως το πελατολόγιο της Kenfood είναι παρόμοιο με αυτό της Μύλοι Λούλη οπότε μπορούμε να συνδυάσουμε τα προϊόντα μας προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες μας.

Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας επισφραγίζεται από το γεγονός ότι οι Λεωνίδας και Παναγιώτης Πιερακέας παραμένουν με ενεργό ρόλο και μετοχική σχέση στη νέα εταιρεία. Είναι άνθρωποι με πάθος και αγάπη για τη δουλειά και έχουν αποδείξει την αξία τους στο χώρο τους, τους γνωρίζουμε άλλωστε πολλά χρόνια καθώς είμαστε προμηθευτές αλεύρων της KENFOOD εδώ και δεκαετίες.

Είμαι σίγουρος πως σήμερα κάνουμε άλλο ένα μεγάλο βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εταιρείας μας στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στις αγορές του εξωτερικού».

Από μεριάς των αδελφών Πιερακέα έγινε η ακόλουθη δήλωση μετά την υπογραφή:

«Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς γιατί ένα όνειρο που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στην Ελληνική αγορά σήμερα ισχυροποιείται με την εταιρεία Μύλοι Λούλη, την κορυφαία εταιρεία στο χώρο των αλεύρων στα Βαλκάνια.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον εμπνευστή αυτής της ιδέας, τον κ. Νίκο Λούλη, ένα νέο άνθρωπο με πάθος, αξίες και αγάπη για τη δουλειά του. Έναν άνθρωπο ο οποίος εγγυάται ότι το μέλλον θα είναι ποιοτικότερο και πιο καινοτόμο για τους συνεργάτες μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας, που τόσα χρόνια μας στηρίζουν και να τους υποσχεθούμε ότι στο μέλλον θα εργαστούμε πιο σκληρά για να τους παρέχουμε προϊόντα ανταγωνιστικά, ασφαλή και καινοτόμα».

Παλαιότερα άρθρα: