Στρατούλης: Εγώ δεν μιλάω και δεν στέλνω τίποτα στους «θεσμούς», ας μιλήσει ο Βαρουφάκης (Βίντεο)

Διαβάστε επίσης

Αποποιήθηκε κάθε σχέση και επικοινωνία με τους «θεσμούς» ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, και παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. 

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ρωτήθηκε εαν έχουν ενημερωθεί οι «θεσμοί» και οι εταίροι για το νομοσχέδιο που θα φέρει το απόγευμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και απάντησε χαρακτηρστικά: «Εγώ ως υπουργός δεν στέλνω τίποτα στους θεσμούς. Αν κάποια έχουν κόστος τότε θα μιλήσει ο Βαρουφάκης. εγώ δεν μιλάω με θεσμούς, εκείνος είναι αρμόδιος».

Ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε πως πριν από τους θεσμούς και πριν απ΄ όλα προηγούνται οι ανάγκες των ανθρώπων και πως «τα μέτρα για ανθρωπιστική κρίση είναι ανεξάρτητα από όποια διαπραγμάτευση».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Στρατούλης το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει:

– Ρεύμα για όσους το δικαιούνται δράση που κοστολογείται στα 58 εκατ. ευρώ
– Επιδότηση ενοικίου για 30.000 νοικοκυριά σε ακραία φτώχεια, με 70 ευρώ το άτομο το μήνα. Αφορά οικογένειες άστεγες ή στο φάσμα έξωσης.
– Σίτιση με χορήγηση κουπονιών μέσω κοινωνικών δομών και φορέων
– Λύση στο πρόβλημα με τις μεταφορές μαθητών στα σχολεία
– Νομιμοποιεί την εγκύκλιο για τους υποαπασχολούμενους κατά το 2014 και 2015 οι οποίοι για να έχουν ασφάλιση χρειάζονται 50 ένσημα αντί για 100
– Δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους μακροχρόνια άνεργους
– Περίθαλψη στους ανασφάλιστους ηλικιωμένους ομογενείς από τον ΟΓΑ

Ο κ. Στρατούλης είπε πως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα καταργηθεί με μεθεπόμενο νομοσχέδιο και πως έχει συνεννοηθεί για το ζήτημα με τον υπουργό Οικονομικών.

Παλαιότερα άρθρα: