Συγκέντρωση εργαζομένων σε επισιτισμό-τουρισμό στο υπουργείο Εργασίας

Διαβάστε επίσης

Απεργιακή συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε το συνδικάτο επισιτισμού – τουρισμού – ξενοδόχων νομού Αττικής, διαμαρτυρόμενο για την «ελαστική μορφή εργασίας του κλάδου και τους πενιχρούς μισθούς».

Το συνδικάτο, το οποίο πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, διεκδικεί κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις υποχρεωτικές για κάθε επιχείρηση, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, υγείας και ασφάλειας, και μέτρα προστασίας των ανέργων.

Επίσης, έχει οργανώσει παρεμβάσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, βγάζοντας, όπως υποστηρίζει, την πραγματική εικόνα «πίσω από τα χλιδάτα σαλόνια των ξενοδοχείων, των πολυτελών ξενοδοχείων και των αλυσίδων καφέ και φαγητού».

«Καταθέσαμε τα αιτήματά μας στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη και πήραμε την ίδια απάντηση, ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας γι’ αυτό και εμείς θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης.

Ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΤΕ, όπου οι διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι συνθήματα στους τοίχους και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Παλαιότερα άρθρα: