Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Γιλντιρίμ σε Τσίπρα- Τι συζήτησαν

tsipras
Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε την Πέμπτη το βράδυ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά πληροφορίες, ο Τούρκος πρωθυπουργός τηλεφώνησε για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά την συνομιλία τους, σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στον ομόλογό του το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται φυλακισμένοι από την 1η Μαρτίου στην Αδριανούπολη. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο κ. Γιλντιρίμ τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας και δεσμεύτηκε να τον κρατά ενήμερο για ό,τι προκύψει από εδώ και πέρα.

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον.

Επιπλέον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, έθεσε στον Αλέξη Τσίπρα και το θέμα της «συνεργασίας για την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν».

Παλαιότερα άρθρα:

Μία απάντηση στο “Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Γιλντιρίμ σε Τσίπρα- Τι συζήτησαν”

Σχολιάστε