Συνεχίζεται το θρίλερ για τον απεγκλωβισμό 30χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η μαραθώνια προσπάθεια διάσωσης του 30χρονου ορειβάτη από τη Ρουμανία ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου από το Σάββατο το απόγευμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ορειβάτη, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου καθώς ο ίδιος κατάφερε να ειδοποιήσει με το κινητό του τηλέφωνο ότι βρισκόταν σε ορθοπλαγιά στην περιοχή των Καζανιών.

Αυτή τη στιγμή κλιμάκια της Πυροσβεστικής από την 2η και 8η ΕΜΑΚ όπως και την Πυροσβεστική της Ελασσόνας έχουν αντικαταστήσει συναδέλφους τους μετά από μία εξουθενωτική πολύωρη προσπάθεια να δουν το νεαρό ορειβάτη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αργά χθες το απόγευμα οι διασώστες είχαν φωνητική επαφή με τον 30χρονο, έγιναν τρεις προσπάθειες ανάβασης για να τον προσεγγίσουν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον δουν, καθώς βρίσκεται σε γκρεμό.

Η επιχείρηση διακόπηκε τη νύχτα καθώς επικρατούσαν εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνεχίζεται με το πρώτο φως της μέρας και την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί η προσέγγιση και η ασφαλής κατάβαση του ορειβάτη.

Παλαιότερα άρθρα: