Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό ~ Το σχέδιο για την κατανομή προσφύγων στην ενδοχώρα

prosfuges
Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου (στις 12:30) με αντικείμενο το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τη δίκαιη κατανομή σε ολόκληρη τη χώρα όσων μεταφέρονται από τα νησιά, σε συνέχεια και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών.

Εξάλλου, όπως ανέφερε εχθές ο Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα εθνικής σημασίας, είναι ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα.

Άμεσος στόχος της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών είναι η μεταφορά ακόμη 4.000 ατόμων με προσφυγικό προφίλ στην ενδοχώρα έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς και 10.000 επιστροφές έως το τέλος του 2020.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης πως τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια, ενώ επίσης θα ενισχυθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Πέτσας, προωθείται η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Φιλελεύθερου, το πλάνο οριστικοποιείται και όλοι οι δήμαρχοι, οι τοπικοί βουλευτές και όλοι οι φορείς των τοπικών κοινωνιών ενημερώνονται και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και από το υπουργείο Εσωτερικών για τις μετακινήσεις, πάντα σε συνεννόηση με τον επιχειρησιακό συντονιστή, υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκ. Στεφανή. Πάντως, στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών, οι πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά σε πρώτη φάση, μεταφέρονται σε χώρους και ξενοδοχεία σε Κόρινθο, Πόρτο Χέλι, Κατσικά, Δολιανά, Κάτω Μηλιά, Αλεξάνδρεια, Βαγιοχώρι, Λαγκαδίκια, Βόλβη, Σχιστό, Θήβα, Εύβοια, Κιλκίς, Περαία και Έδεσσα.

Τις τελευταίες μέρες μεταφέρθηκαν 1.100 πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα, ενώ από τον Ιούλιο και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου μεταφέρθηκαν περίπου 6.500 άτομα. Ενώ έχει μπει ως στόχος να μεταφερθούν συνολικά 10.000 πρόσφυγες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή:liberal.gr

Παλαιότερα άρθρα:

4 απαντήσεις στο “Σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό ~ Το σχέδιο για την κατανομή προσφύγων στην ενδοχώρα”

  1. 628799 562254Excellent day! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a excellent read. Thanks for sharing! 671773

Σχολιάστε