Sylvester Stallone: 10 ατάκες γεμάτες αλήθεια

Διαβάστε επίσης

Όταν το μακρινό 1976 ο Sylvester Stallone έμπαινε στο ρινγκ ως Rocky Balboa ίσως να μην περίμενε αυτό που συνέβη μετέπειτα στην καριέρα του. Ο φτωχός πλην τίμιος μποξέρ έγινε το απόλυτο είδωλο του μέσου Αμερικάνου καταφέρνοντας να νικήσει τον ανίκητο -μέχρι τότε- Apollo Creed σ’ έναν αγώνα τιμής και επιβίωσης.

Αυτό ήταν! Ο Sylvester Stallone μπήκε στο πάνθεον και στην καρδιά κάθε κυνηγημένου, περιθωριακού νέου, οι οποίοι ταυτίστηκαν με τις αγωνίες και τις μάχες του νέου American idol. Δύο χρόνια αργότερα, το 1978, ο 74χρονος πλέον ηθοποιός και παραγωγός ταινιών έδωσε μία συνέντευξη στο Playboy και μίλησε για την άγνωστη ζωή του. Με αφορμή τα γενέθλιά του, σας μεταφέρουμε τα καλύτερα μέρη της συνέντευξης του.

Η τεράστια επιτυχία του Rocky Balboa σ’ έχει αναγάγει σε αστέρι του Hollywood. Πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς αυτή την επιτυχία;

Καθόλου δύσκολο. Η επιτυχία είναι κάτι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστεί. Το δύσκολο είναι οι γύρω σου. Οι άνθρωποι πλέον σε βάζουν στο μικροσκόπιο και αναλύουν κάθε κίνησή σου. Περιμένουν να δουν πόσο άλλαξες και αν πραγματικά είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήξεραν. Το μόνο πράγμα που μπορώ να δεχθώ πλέον ότι δεν θα μπορώ να είμαι ο ίδιος γιατί δεν μου συμπεριφέρονται το ίδιο.

Πώς επηρέασε αυτόν τον γάμο σου;

Πάρα πολύ. Μετά την επιτυχία με τον Rocky, πέρασα μια δύσκολη περίοδο. Ήμουν εξαιρετικά ανόητος, απογοήτευσα τους ανθρώπους που αγαπώ περισσότερο, έγινα πιο ευάλωτος και εγκατέλειψα την οικογένειά μου. Σε προσωπικό επίπεδο με τσάκισε.

Πόσο καιρό σ’ έκανε να το συνειδητοποιήσεις ότι διαλύεις τον γάμο σου;

Το ήξερα μέσα σε δυο ή τρεις εβδομάδες αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Ήθελα να το προσπαθήσω με την γυναίκα μου, την Sasha. Το σκεφτόμουν συνεχώς. Έβγαινα στους δρόμους μόνος και σκεφτόμουν τι θα κάνω. Ώσπου μια μέρα βρήκα το θάρρος και της μίλησα ανοιχτά ότι δεν πήγαινε άλλο. Και αν δεν ήθελε να μου ξαναμιλήσει, θα το κατανοούσα και θα το σεβόμουν πλήρως.

Έχεις εκμεταλλευτεί την φήμη σου με κάποιον τρόπο;

Για κανέναν λόγο. Βασικά δεν πιστεύω ακόμη είμαι star. Οκ το καταλαβαίνω όταν περπατάω σ’ ένα εστιατόριο και με εξυπηρετούν άψογα ενώ κανονικά θα πρέπει να χρειαστούν ώρες. Ωστόσο όταν κυκλοφορώ στον δρόμο, δεν το σκέφτομαι καθόλου. Είναι γελοίο να το πιστεύεις.

Τι είναι αυτό που αντιπαθείς περισσότερο στον κόσμο;

Ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που τους αρέσει να διαβάζουν άσχημες ειδήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό πουλάει. Δεν θέλουν να διαβάσουν ότι είμαι χαρούμενος, ότι αγόρασα μία Rolls-Royce και χρησιμοποιώ τα καλύτερα προϊόντα για την περιποίησή μου. Θέλουν να μαθαίνουν ότι είμαι σε άθλια κατάσταση, μου πέφτουν τα δόντια κλπ. Αλλά πλέον αυτή η σκληρότητα δείχνει να με εγκαταλείπει.

Ο πρωταθλητής βαρέων βαρών στο Rocky, Apollo Creed, ήταν μία προφανής αναφορά στον Muhammad Ali. Υπήρξαν αντιδράσεις γι’ αυτό;

Ναι κυρίως από την United Artists. Τους ανησυχούσε και άργησαν να δεχτούν το σενάριο καθώς το θεωρούσαν ως ρατσιστικό σενάριο. Τότε τους απάντησα πως «είμαι περισσότερο ρατσιστής απέναντι στον εαυτό μου, διότι θα χάσω τον αγώνα».

Υπάρχουν φήμες που θέλουν να είστε ένας αυταρχικός και δύσκολος ηθοποιός όσον αφορά τις συνεργασίες. Ισχύει;

Νομίζω πως είναι έτσι. Είμαι γεννημένος να κριτικάρω τον εαυτό μου και τους άλλους. Πιστεύω πως έτσι πρέπει να είμαστε όλοι. Όποιος το κάνει αυτό, ας πάει στο Θιβέτ να γίνει μοναχός. Θεωρώ πως μόνο με την πίεση φτάνουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας.

Τα μαλλιά μας μπορεί να γίνουν γκρίζα, μπορεί να παχύνουμε, να φοράμε γυαλιά μυωπίας αλλά και πάλι δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε.

Είσαι αρκετά σκληρός. Νομίζεις ότι είσαι αλάνθαστος;

Όχι αλλά έχω μια φιλοσοφία όσον αφορά την παραγωγή των ταινιών και είναι εξής: Πρέπει να δώσεις στο κοινό τους ήρωες και τις ηρωίδες που θα μιλήσουν στην ψυχή τους και θα χτυπήσουν στα βαθύτερα ένστικτά τους. Τότε ο ακροατής ταυτίζεται και λέει: «Θεέ μου, αυτός είναι ο τύπος που θέλω να γίνω».

Ισχύουν οι φήμες ότι χτυπήσατε τον Avildsen όταν έκοψε μια σκηνή που σας άρεσε;

Το έχω ακούσει αυτό και όχι, όχι, όχι, δεν συνέβη ποτέ.

Ποιες είναι οι ταινίες που απολαμβάνετε;

Οι ταινίες που με αγγίζουν συναισθητικά. Μου αρέσουν οι παραγωγές του George Lucas. Όπως για παράδειγμα το Star Wars. Γνωρίζει πως όλοι μας είμαστε ακόμη παιδιά. Τα μαλλιά μας μπορεί να γίνουν γκρίζα, μπορεί να παχύνουμε, να φοράμε γυαλιά μυωπίας αλλά και πάλι δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε. Αυτό ήθελα να πετύχω και με τον Rocky αλλά σε πιο σκληρό επίπεδο.

Πηγή: playboy.gr

Παλαιότερα άρθρα: